Nemzetközi Fafaragó Tábor 2017. május 01 -07-ig

  1. május 01 és május 07. között került megrendezésre Kovácsvágáson a Nemzetközi Fafaragót tábor, ahol a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Dunai Alkotókörének tagjai dolgoztak. Az alapítvány vállalta, hogy a hagyományos fából készült szobrok és köztéri alkotásokon túl csónakos kopjafát is faragnak a Reformáció 500. évfordulójának jegyében. Károli Gáspár és Kálvin János postumus kultúra lovagjainak csónakos fejfái a Kultúra Lovagrendjének Parkjába kerülnek Aranyosapátiba.

A táborban elkészült Kossuth Lajos és Táncsics Mihály mellszobra, melyek a település két utcájának névadói, Szent Flórián a tűzoltók védőszentjének szobra, Szent Orbán a szőlészek és borászok védőszentjének szobra, 8 darab díszfaragott 50 l-es boroshordó melyből 7 hordón a Hét vezér arcképe, a nyolcadikon pedig Kovácsvágás címere található.

 

 

Idősek Napja 2015. december 06.

Minden évben köszöntjük a községben élő idős lakosokat egy közös ünnepség keretén belül. Az ünnepség alkalmával személyesen felkeressük és felköszöntjük a község legidősebb férfi és női lakóját. Idén azonban nemcsak egy 90. életévét betöltött hölgy lakost köszönthettünk, hanem hármat, Bodnár Gábornét, Danyi Józsefnét és Petercsák Andrásnét. A legidősebb férfi Pandák Pál. A rendezvényen műsorral és vacsorával vártuk a résztvevő ünnepelteket.

    

 

XVI. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Nap 2015.08.08.

2015. augusztus 08-án településünk volt a házigazdája a XVIII. Megyei Polgárőr Napnak. Az idei rendezvény fővédnöke dr. Túrós András, az országos szövetség elnöke és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő volt. Az ünnepélyes megnyitó után elsőként Sándor Endre házigazda, a település polgármestere, majd Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és dr. Hörcsik Richárd köszöntötte a polgárőröket. Ez alkalommal dr. Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke is megtisztelte a találkozót.

Kilátó átadás 2015.05.01.

2015. május 01-jén került megrendezésre a Kilátó átadás ünnepség.  A 283 méter magas Jánosvára hegyről 20 méter magas kilátó segítségével gyönyörködhet a hegyközi panorámában a kiránduló. A turisztikai beruházást a kovácsvágási önkormányzat valósította meg közmunka pályázatból. A közel két évvel ezelőtt elnyert támogatásra a Belügyminisztérium biztosította a forrást. Az erdei kilátó átadóján jelen volt Pintér Sándor Belügyminiszter Úr is.

XVIII. Zempléni Településszövetség Napja 2014.07.27-28.

2014. június 27-28-án Kovácsvágás volt a helyszíne a XVIII. Zempléni Településszövetség Napját. A hagyományos zempléni gálát kiegészítve ízek fesztiválját, csülökfőző versenyt és pálinkamustrát is szervezett Kovácsvágás a 18. Zempléni Településszövetség napját. A községben egyben falunap is volt a hétvégén. Felavatták a szabadtéri színpad új kovácsoltvas kerítését illetve díszpolgári kitüntetést adtak át a falu nyugalmazott jegyzőjének. A szórakoztató programok közül a legtöbben a Parlamenti Futball válogatott és Kovácsvágás csapatának mérkőzésére voltak kíváncsiak.július 04-én.

Önkormányzat

Kovácsvágás Községi Önkormányzat
3992 Kovácsvágás Fő utca 63.
  • +36/47/370-043
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Feladatellátás helye

Mikóházai Közös Önkormányzati Hivatal Kovácsvágási Kirendeltsége
3992 Kovácsvágás Fő utca 63.

Ide tartozó települések: Füzérradvány, Kovácsvágás, Vágáshuta

  • +36-47/370-043
  • email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.